Square’s Cash App Bitcoin Inkomsten stijgen met 600% tot $875 miljoen in Q2, Winst stijgt met 711%.

Square Inc. heeft een aanzienlijke verhoging van de bitcoin-omzet in het tweede kwartaal gemeld. Zijn Cash App genereerde $875 miljoen aan inkomsten, een stijging van 600% ten opzichte van het voorgaande jaar. Bovendien sprong de bruto-bitcoinewinst van Square 711%.

Square Cash App’s Bitcoin Inkomsten

Square heeft dinsdag zijn prestatierapport voor Q2 2020 vrijgegeven. De netto opbrengst van het bedrijf, met inbegrip van de bitcoin-opbrengst, was $1,92 miljard, een stijging van 64% jaar op jaarbasis. Zijn brutowinst, die van zijn bitcoinzaken omvat, nam 28% jaar over jaar tot $597 miljoen toe. Cash App, de populaire betalingsdienst van Square, bereikte een brutowinst van $281 miljoen, een stijging van 167% ten opzichte van vorig jaar.

Klanten gebruikten meer en meer Cash App als een manier om geld te sturen en uit te geven,“ schreef Square. „In juni had Cash App meer dan 30 miljoen actieve klanten per maand, met meer dan 7 miljoen uitgaven voor Cash Card.“ Opmerkend dat „Bitcoin-inkomsten en brutowinst profiteerden van een toename in bitcoin-activisten en een groei in de vraag van klanten„, aldus Square’s rapport:

Cash App genereerde $875 miljoen aan Bitcoin Era inkomsten en $17 miljoen aan bitcoin brutowinst tijdens het tweede kwartaal van 2020, een stijging van 600% en 711% op jaarbasis, respectievelijk.

De hoge bitcoin opbrengst is gedeeltelijk toe te schrijven aan de boekhoudingsmethode die het Vierkant gebruikt. Het rapport verklaart: „Bitcoin-inkomsten zijn het totale verkoopbedrag van bitcoin aan klanten. De kosten van Bitcoin zijn het totale bedrag aan bitcoin dat we kopen. We kopen bitcoin om de aankoop van bitcoin door Cash App-klanten te vergemakkelijken„. Exclusief bitcoin, was de omzet van Cash App voor Q2 2020 $325 miljoen, een stijging van 140% over het jaar. In het tweede trimester vorig jaar, produceerde de app bitcoin opbrengst van $125 miljoen.

De analist Kevin Rooke wees in een tjirpen aan dat de het tweede trimester van het Vierkant bitcoin opbrengst ,,bijna 3x het volume van Q1 2020 was, en 25x meer dan Q1 2018 toen de bitcoin het kopen op het Contante geld App.“ leefde.

Square legde verder uit dat Cash App profiteerde van uitbetalingen van de Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act (CARES Act) stimuleringsbetalingen en werkloosheidsuitkeringen. President Donald Trump ondertekende dit stimuleringspakket in maart. Square onthulde dat een deel van haar klanten „deze betalingen rechtstreeks op hun Cash App-rekeningen stortte“.

In het tweede kwartaal van 2020, zagen we jaar-over-jaar en kwartaal-over-kwartaal stijgingen in volume per actieve klant in ons Cash App ecosysteem, met inbegrip van peer-to-peer betalingen, Onmiddellijke storting, Cash Card, bitcoin investeren, en aandelenmakelaardij,“ Square schreef, toe te voegen:

Wij geloven deze verhoging gedeeltelijk door de programma’s van de overheidsstimulans werd gedreven.

Gestationeerd in San-Francisco, is Vierkant Inc. vermeld op NYSE onder het tikkersymbool SQ. Het bedrijf heeft kantoren in de VS, Canada, Japan, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Square CEO Jack Dorsey is ook de CEO van Twitter. Onlangs heeft het sociale netwerkplatform een grote doorbraak gekend waardoor de hacker van veel spraakmakende accounts kon tweeten over een bitcoin giveaway-zwendel.